Noormannenroute, Museum en Noormannenschouwspel

Loop in het voetspoor van de Deense kroonprins en Noorman Godfried de Jongere en beleef, via een prachtige wandeltocht door het Limburgse landschap, het geweldige historisch verhaal dat zich meer dan 1130 geleden in Asselt afspeelde...  

De wandeling van de Noormannenroute voert langs 10 stoere informatiepalen, met daarop de teksten en tevens de QR-codes waarmee je de luisterverhalen kunt beluisteren. 

Opdrachten langs de Noormannenroute:  https://izi.travel/nl/0759-noormannenroute-asselt-roermond/nl

Kijk, lees, hoor en doe en laat je meevoeren naar het jaar 885 na Christus....abt Regino van Prüm neemt je aan de hand. Klik hier 

Routebeschrijving Noormannenroute Asselt                                                                

De Noormannenroute start voor vakantieverblijf Rozenhofje. Adres: Op de Berg 6, 6071BV in Asselt – Roermond. De totale lengte van de route is ongeveer 5 kilometer. 

Stap 1. Informatiebord 1 van 10 / luisterverhaal ‘Otto de muzikant’. Vervolgroute: Met de rug naar het informatiebord. Ga rechtsaf.

Stap 2. De weg volgen en ga rechtsaf bij de 3 bomen en het kruisbeeld. De weg volgen.

Stap 3. Informatiebord 2 van 10 / luisterverhaal ‘Hermann de boer’. Vervolgroute: bij de Limburgse Carré-Boerderij rechtsaf. De weg volgen richting de kerk.

Stap 4. Informatiebord 3 van 10 / luisterverhaal ‘Mathilde de boerin’. Vervolgroute: de weg oversteken naar de kerk.

Stap 5. Informatiebord 4 van 10 / luisterverhaal ‘Ezzo de monnik’. Vervolgroute: het wandelpad volgen richting de haven.

Stap 6. Informatiebord 5 van 10 / luisterverhaal ‘Reinhilde de herbergiersdochter’. Vervolgroute: het wandelpad volgen richting haven.

Stap 7. Informatiebord 6 van 10 / luisterverhaal ‘Hendrik de visser’. Vervolgroute: de weg blijven volgen langs de Maasplassen.

Stap 8. Rechtsaf de Gebrouwhuisweg inslaan. De weg gaat van asfalt over in een verharde zandweg.

Stap 9. Informatiebord 7 van 10 / luisterverhaal ‘Ludolf de handelaar’. Vervolgroute: linksaf het veldpad inslaan.

Stap 10. Rechtsaf, de route van de oranje paaltjes volgen (niet de alternatieve route volgen).

Stap 11. Linksaf, de route van de oranje paaltjes volgen.

Stap 12. Rechtsaf, de route van de oranje paaltjes volgen.

Stap 13. Linksaf, de route van de oranje paaltjes volgen.

Stap 14. Rechtsaf, de route van de oranje paaltjes volgen.

Stap 15. Informatiebord 8 van 10 / luisterverhaal ‘Erenfried de smid’. Vervolgroute: rechtsaf de verharde zandweg volgen.

Stap 16. Informatiebord 9 van 10 / luisterverhaal ‘Gottschalk de huursoldaat’. Vervolgroute: linksaf het veldpad inslaan.

Stap 17. Langs de picknick-tafel. Rechtsaf het veldpad langs het riviertje de Swalm volgen.

Stap 18. Informatiebord 10 van 10 / luisterverhaal ‘Walram de oude man’. Vervolgroute: op de verharde zandweg rechtsaf langs de Hoeve Genoenhof. De route van de oranje paaltjes volgen.

Stap 19. Bij de kruising links en meteen weer rechts af. De verharde zandweg rechtdoor blijven volgen.

Stap 20. De weg rechtdoor blijven volgen tot aan de Maasplassen. Bij het water weer linksaf, langs de haven richting Rozenhofje. 

Voor meer informatie over de Noormannenroute, neem contact op met Vic Mostart op v.mostart@commos.nl

 

De expositie 'Op zoek naar de Vikingen" in het Streekmuseum in Asselt.   

Noormannenschouwspel. 

In vervolg op het geweldige verhaal dat zich tijdens de jaren dat de Noormannen hun kamp Ascloha in Asselt hadden, is in juni van het jaar 2015 het openlucht schouwspel 't Pact van Asselt opgevoerd. Met behulp van de gemeente Roermond, diverse bedrijven en instellingen, Stichting Ascloha, schrijver Ton Custers, regisseur Resi Coumans, producent Vic Mostart en de lokale bevolking zijn er 4 prachtige voorstellingen gegeven over dit stukje unieke Limburgse Noormannengeschiedenis.

Voor meer informatie over het Noormannenschouwspel 't Pact van Asselt, neem contact op met Vic Mostart op v.mostart@commos.nl

Onderstaand een korte impressie van een paar minuten, klik op onderstaand YouTube-filmpje:

Nederlands Deutsch English
Noormannenarrangement ~ Op de Berg 6 ~ Asselt aan de Maas (Roermond) ~ 06-38899468 ~ v.mostart@commos.nl