Walkure

 

Feesten & Kanoën: Beleef met vrienden en collega's de magische geschiedenis "Godfried in de vroege middeleeuwen van Midden-Limburg". Ontvang een unieke foto in traditionele kleren en uitrusting. Loop de Noormannenroute en bevaar de woeste wateren. Prijs op aanvraag.

 

Aan de hand van een interactieve slideshow, korte filmpjes en een gezellige wandeling over de Noormannenroute, beleef je op een ontspannende manier het stukje magische geschiedenis uit de jaren 880-885 na Christus. We nemen je mee op reis in de wereld van de Noormannen en de Franken in het middeleeuwse Limburg. Hun manier van leven, de intriges, het verraad, onderlinge gevechten en hun romantische liefdes. Welke invloed hebben zij gehad op onze wereld en wat vinden we van toen nog terug in ons dagelijkse leven van nu? Een beleving voor jong en oud!

We laten je deze beleving niet alleen ervaren door in de voetsporen van de Noormannen te lopen, maar ook door in de huid van deze mannen en vrouwen uit het Noorden te kruipen. Je wordt in de kleren en uitrusting uit de vroege middeleeuwen gestoken en we maken grappige groepsfoto's. De foto's krijg je digitaal toegestuurd zodat je ze makkelijk kunt delen met vrienden, familie en collega's.

Na vertooiing van de wandeling, zul je op het einde van de Noormannenroute op hartelijke wijze door Harry ontvangen worden. Hij zal je meenemen voor een kanotocht over de Noormannenwateren rond het voormalige kamp Ascloha. Dat wordt zelf peddelen, dus halverwege de Noormannentocht kun je jezelf versterken aan bijv. een kampvuur met lekkere worstjes.

Alle deelnemers aan dit arrangement dienen te kunnen zwemmen. Voor meer informatie over het Walkure arrangement kun je per mail contact opnemen met Vic Mostart van Noormannen Asselt op v.mostart@commos.nl. Daar er diverse voorbereidingen moeten worden getroffen, moet je er rekening mee houden het Walkure arrangement minimaal 1 week vooraf te boeken.

 

Nederlands Deutsch English
Noormannenarrangement ~ Op de Berg 6 ~ Asselt aan de Maas (Roermond) ~ 06-38899468 ~ v.mostart@commos.nl